Массажные столы. Купить массажный стол в Украине. ART OF CHOICE Массажный стол выбрать - обзоры, видео, советы. Каталог массажных столов ART OF CHOICE Про нас Статті Оплата і доставка Контакти  
 
 

Ви ще нічого не замовили
 
Статті рус | укр   
Статті Як вибрати відповідні Вам масажні процедури?      


Як вибрати відповідні Вам масажні процедури?

Масаж практикується тисячі років. Існує близько 80 різних стилів масажу. Якщо ви потребуєте або просто хочете отримати масаж, Ви можете вибрати будь-який з існуючих масажних стилів з безліччю різновидів тиску, рухів і прийомів. Всі стилі масажу пов'язані з натисканнями, розтираннями, або маніпулюванням м'язами, іншими м'якими тканинами за допомогою рук і пальців. Іноді для маніпуляцій масажисти використовують лікті, передпліччя та навіть ноги.

За даними дослідження Американської асоціації масажу в 2007 році, майже четверта частина всіх дорослих американців отримують, принаймні, один курс масажу протягом року. Це дуже висока статистика. Насправді, це цілком обгрунтовано. Все більше людей визнають користь масажу для здоров'я. Є багато вагомих причин, щоб отримувати масаж. 

Стилі і техніки масажу

Кожен вибирає собі найбільш підходячий стиль з безлічі різноманітних стилів масажу, щоб полегшити симптоми різних хвороб або вилікувати травми, допомогти собі зміцнити здоров'я або просто поліпшити загальний стан організму. 

Ви, можливо, помітили, що різні стилі масажу були популярні у різні часи. І, можливо, задавалися питанням, кожен з них був всього лише даниною моді чи все-таки був видатною масажною технікою? І ще більш важливе питання, чи зможе та чи інша техніка Вам допомогти? 

Як розібратися у всьому різноманітті масажних технік? У різних масажних стилях використовуються різні маніпуляції - від погладжувань до ударів. Деякі масажисти використовують у своїй роботі масла і лосьйони, інші цього не роблять. Більшість масажистів роздягають пацієнтів для масажу і працюють безпосередньо з тілом, але деякі цього не роблять. Деякі масажні процедури тривають п'ять хвилин, деякі до двох годин. 

Перш, ніж Ви зможете вирішити, який стиль масажу краще для Вас, ви повинні відповісти на наступне питання. Вам масаж потрібний просто для розслаблення і зняття напруги або Вам необхідно усунути якісь хворобливі симптоми або допомогти собі з певним поліпшенням стану здоров'я? Перш, ніж замовити собі масажні процедури, Ви повинні обговорити з фахівцем, чого Ви чекаєте від масажу, що ви шукаєте, і дізнатися, який стиль терапевт використовує. Багато масажисти використовують більше одного стилю. Чи зможе терапевт підлаштувати свій стиль масажу під Ваш вік і стан, задовольнити Ваші особливі потреби і досягти цілей, які Ви ставите перед масажними процедурами?

Перерахуємо деякі захворювання, при яких масажні процедури дають позитивний ефект.

• Біль у спині. Багато досліджень довели ефективність масажу при болях у спині. При цьому знижується потреба в знеболюючих препаратах на 36%.

• Головний біль. Цей тип болю також добре реагує на масаж, як показують дослідження. Масаж може знизити кількість нападів мігрені у людини, а також поліпшити сон.

• Артроз. У клінічних випробуваннях доведена ефективність шведського масажу при колінному остеоартриті. В учасників випробувань, які отримували один сеанс масажу один-два рази на тиждень спостерігалося зменшення больових відчуттів і скутості, поліпшувалися рухові функції. Масаж може допомогти зменшити біль, набряклість, втома, частоту нападів нудоти, боротися з депресіями і покращувати функції імунної системи.

• Тривога. Огляд більш ніж 15 досліджень показує, що масажні процедури допомагають позбутися депресії та почуття тривоги. Масаж допомагає знизити рівень кортизолу на 50%. Спостерігається підвищення рівня нейромедіаторів, що зменшує депресію.

Також наведемо список деяких найбільш популярних стилів масажу.

Шведський масаж

Найбільш поширеним видом масажу є шведський масаж. Він включає в себе м'які, довгі розминання, а також легкі, ритмічні натискання і удари верхніх шарів м'язів. Все це поєднується з рухом суглобів. Знімаючи напругу в м'язах, шведська терапія може бути розслаблюючою і тонізуючою. Вона допомагає також при відновленні після травм.

Чотирма спільними діями шведського масажу є:
• Погладжування: гладкі, ковзаючі рухи, використовувані для того, щоб розслабити м'які тканини;

• Розминання: стиснення, прокатування або перемішування, які слідують за погладжуваннями;

• Тертя: глибокі, кругові рухи, які викликають тертя шарів тканини один об одного, допомагають збільшувати приплив крові і руйнувати рубцеві тканини;

• Постукування (вібрація): короткі, що чергуються удари, здійснювані долонями, пальцями, або ребром руки.

Нервово-м'язовий масаж.

Нервово-м'язова терапія спрямована на усунення головних причин хронічних болів, пов'язаних з нервовою і м'язовою системами. Це медико-орієнтована форма масажу тригерних точок, застосовувана при защемленнях нервів, постуральному синдромі, і біомеханічних проблемах, які можуть бути викликані повторюваними травмами.

Глибокий масаж тканин.

Глибокий масаж тканин є кращим засобом впливу на деякі хворобливі "гарячі точки" у вашому тілі. Масажист використовує повільний, цілеспрямований, що йде глибоко під шкіру, тиск на м'язи, сухожилля та інші тканини. Хоча цей масаж менш ритмічний, ніж інші види масажу, глибокий масаж тканин може бути досить ефективним і давати суттєве полегшення при хронічних формах напруги в тканинах і надавати допомогу в лікуванні м'язових травм, наприклад, таких як розтягнення зв'язок спини.

Спортивний масаж.

Цей стиль розроблений, щоб надавати допомогу м'язовій системі. Для кожного конкретного виду спорту використовуються різні методи спортивного масажу, щоб допомогти спортсменам в їх підготовці - до, під час і після закінчення спортивних заходів. Ви можете використовувати цей вид масажу, щоб забезпечувати тілу гнучкість, що в підсумку допоможе уникнути травм. Або для розтягування м'язів, що сприяє швидкому загоєнню після отримання спортивних травм.

Масаж шиацу.

У перекладі з японської мови, шиацу означає «тиск пальцями». Для масажу шиацу, масажист використовує різне ритмічне натискання на спеціальні точки тіла. Ці точки (акупунктурні точки) вважаються дуже важливими для забезпечення безперервного потоку життєвої енергії в організмі.

Тайський масаж.

При проведенні тайського масажу, масажист використовує своє тіло для переміщення клієнта в різні позиції. При цьому виді масажу проводиться стиснення м'язів, мобілізація суглобів і точковий масаж.

Масаж за допомогою гарячих каменів.

При цьому виді масажу, терапевт кладе нагріті камені на певні ділянки тіла - біологічно активні точки. Камені можуть бути використані як інструмент масажу, а також можуть протягом якогось часу залишатися на місці. Цей масаж використовується поряд з іншими методами масажу. Гарячі камені надають заспокійливу і розслаблюючу дію, оскільки передають тепло глибоко в тіло.

Рефлексотерапія.

При рефлексотерапії використовуються руки, великі пальці, і пальці рук для стимулювання певних зон стоп ніг. Ці зони, як вважається, відповідають різним частинам тіла. Цей масаж сприяє зміцненню здоров'я та поліпшенню добробуту, на думку фахівців східної медицини.

Масаж вагітним.

В організмі кожної жінки відбуваються серйозні зміни в період вагітності. Масаж для вагітних може допомогти боротися з цими змінами. Він сприяє зняттю стресу, зниженню набряклості рук і ніг, усуненню м'язових і суглобових болів. Масаж може бути особливо корисний під час, коли прийом ліків та застосування інших медичних заходів заборонені. Для масажу використовуються спеціально розроблені масажні подушки, які допомагають пацієнткам приймати зручне положення при цьому виді масажу.

Перед початком застосування масажних процедур подумайте, може є необхідність консультації лікаря .

Якщо людина страждає якими-небудь захворюваннями кровоносних судин, серцево-судинної системи, сильними болями в спині, обов'язково потрібно проконсультуватися з лікарем перед застосуванням масажних процедур, щоб бути впевненим, що в його випадку певні масажні процедури не протипоказані.

Якщо у пацієнта є шкірні захворювання, такі як опіки, порізи, герпес, забиті місця, рани, припухлості, не потрібно робити масаж на цих областях.

Також не потрібно робити масаж при високій температурі, лихоманці, так як дані симптоми можуть бути ознакою серйозного захворювання.

Дбайливо ставитеся до свого здоров'я. Прислухайтеся до свого організму. Обов'язково радьтеся з фахівцями. Все це допоможе Вам вибрати правильний, відповідний для Вас вид масажу, який принесе Вам відмінний стан духу і тіла, а також міцне здоров'я.
  роздрукувати   догори  
 
 
Головна
Статті
Каталог
Оплата і доставка
Про насКонтакти
 
+38 050 864-36-59
info@artofchoice.com.ua
Україна, Київ, вул. Пімоненко 13

Art of Choice © 2012    |    Создание сайтов — ABC.NET.UA