Массажные столы. Купить массажный стол в Украине. ART OF CHOICE Массажный стол выбрать - обзоры, видео, советы. Каталог массажных столов ART OF CHOICE Про нас Статті Оплата і доставка Контакти  
 
 

Ви ще нічого не замовили
 
Статті рус | укр   
Статті Користь масажу при хронічних болях у попереку.      


Користь масажу при хронічних болях у попереку.

Чи може масаж дати полегшення при хронічних болях у попереку? Нові дослідження дають підстави вважати, що масажна терапія може дійсно полегшити біль у попереку краще, ніж традиційні методи медицини і постільний режим.

Дослідження впливу масажу на здоров'я

У дослідження, проведене Інститутом Дослідження Здоров'я в Сіетлі (США), було залучено 400 пацієнтів, які страждали від болю в попереку. Більшість з них були середніх років, жіночої статі і білої раси. Дослідники прийшли до висновку, що ті пацієнти, які отримали серію сеансів розслабляючого або структурного масажу, були більш активними і мали кращу здатність працювати, ніж ті, яким проводилося традиційне медичне лікування, таке як застосування болезаспокійливих препаратів, м'язових релаксантів або фізіотерапії. Учасники дослідження були в довільному порядку розділені на три групи: перша отримувала структурний масаж, друга - розслабляючий масаж і третя - традиційні медичні методи. Пацієнти в групах масажу отримували один сеанс масажної терапії щотижня протягом десяти тижнів.

В кінці десяти-тижневого періоду більше третини пацієнтів, яким робили мануальну терапію, повідомили, що їх больові відчуття стали менше або були усунуті повністю. Серед пацієнтів, яким надавався традиційний медичний догляд, тільки один із двадцяти п'яти пацієнтів відчував полегшення. Крім того, пацієнти з груп масажу в два рази більше часу проводили не в постільному режимі і були більш здатні до активних дій, ніж пацієнти з групи традиційного догляду. Цікавим був факт, що структурний масаж не виявився краще розслабляючого масажу для зменшення больових відчуттів. При структурному масажі робота проводиться з м'язами і зв'язками, які безпосередньо пов'язані з болем у попереку, в той час як при розслабляючому масаж і , інакше відомому як шведський масаж, відбувається розслаблення всього тіла. Сприятливий вплив масажу познача в ся на пацієнтах, не тільки в період 10-тижневого курсу терапії, але також і трива в якийсь час після припинення терапії. Доказом цьому був факт того, що групи масажу продовжували показувати поліпшені функції через шість місяців після закінчення дослідження. Через рік, однак, ніяких істотних відмінностей у цих трьох групах вже не спостерігалося.

Хоча дослідники до кінця не з'ясували механізм впливу мануальної терапії на зменшення болю в попереку, вони висловили кілька припущень. Перше - стимул юєма локально тканина отримує загальн у відповідь від центральної нервової системи. Друге - пацієнт, перебуваючи в розслаблюючій атмосфері і відчуваючи на собі турботу, можливо, був сам відповідальний за поліпшення свого стану. Чистота експерименту була трохи ускладнена фактором суб'єктивності, яку неможливо усунути при проведенні досліджень подібного роду. Пацієнти в контрольній групі з традиційним медичним доглядом знали, що інші групи отримують масаж, і усвідомлення цього, можливо, змусило їх знецінити своє власне просування до поліпшення. Іншими словами, дослідження пропонує, хоча і не зовсім доводить вигоду масажу для зняття болю в попереку.

Деякі члени Американського Медичного Співтовариства, які не були пов'язані з дослідженням, висловили небажання прийняти запропоновану вигоду масажу, як дієву, для системного її використання.

Результати

Автори ж дослідження вважають свої оцінки результатів цього дослідження, як досить сильні. Вони заявляють, що масаж був перевірений на пацієнтах, у яких не спостерігалося поліпшень від використання стандартного медичного підходу до лікування болю в попереку. Вони впевнені, що мануальна терапія - розумна річ, яку варто пробувати, якщо пацієнт не отримує достатнього полегшення від застосування стандартних методів лікування при цьому захворюванні. Масаж надає клініцистам альтернативний метод лікування в боротьбі з проблемами зі здоров'ям, при хронічних болях у попереку.

  роздрукувати   догори  
 
 
Головна
Статті
Каталог
Оплата і доставка
Про насКонтакти
 
+38 050 864-36-59
info@artofchoice.com.ua
Україна, Київ, вул. Пімоненко 13

Art of Choice © 2012    |    Создание сайтов — ABC.NET.UA